Z mrtvecem na pošto?

Nečak vztraja, da je bil Peadar ob odhodu na pošto še živ

G.G.
26. 1. 2022, 13.21
Posodobljeno: 26. 1. 2022, 13.26
Deli članek:

V bizarno-morbidni dogodivščini, ki se je v irskem mestu Carlow, pripetila minuli petek, je prišel do besede glavni »negativec«, nečak pokojnega Peadarja Doyla.

Google Maps
Kdaj je umrl Peadar? Pred vstopom na pošto, na pošti, ali doma?

Policisti 40-letnemu Declanu Haughneyu in njegovemu kolegu Garethom Coakleyu očitajo, da sta poskušala na nezakonit, tudi nespodoben in civilizacijsko sporen način, priti do pokojnine že mrtvega 66-letnega Peadarja Doyla.

Nikakor, trdi Declan, ki je svojo verzijo zgodbe predstavil časniku Irish Mirror. Njegov stric Peadar se je v zadnjih dneh počutil vse slabše, zato sta ga v petek s prijateljem podprla na poti do bližnje pošte, kjer bi dvignil pokojnino. Vse lepo in prav, če ne bi v nekem trenutku Peadar zaključil svoje zemeljsko poslanstvo. Ampak kdaj se je to zgodilo?

Po prvih ugotovitvah obdukcije je nesrečni mož umrl približno tri ure pred odhodom na pošto. Declan je najprej trdil, da je njegovega stric doletela kap, ko so bili vsi trije skupaj na pošti, kasneje pa je priznal, da bi ga lahko »smrtna kosa« obiskala že na kratki poti do pošte. S prijateljem Garethom naj bi začutila, da se je nekako sesedel, a sta ga vseeno podpirala in nadaljevala z misijo dviga pokojnine, kar pa jima ni uspelo. Poštna uslužbenka je začela poizvedovati o stričevem zdravstvenem stanju, vprašanja so očitno prestrašila Declana in Garetha, ki sta Peadarja sredi pošte spustila, da se je zvrnil na tla, s tem pa tudi sta opustila tudi misel na pokojnino.

Policijska preiskava še poteka, Declan in Gareth sta osumljena zaradi poskusa goljufije.

Declan, ki je bil v ponedeljek prisoten na stričevem pogrebu, nosil je celo njegovo krsto, vztraja, da je nedolžen. S stricem sta bila v dobrih odnosih, kot prijatelja sta bila, je povedal, in dodal, da ga je v zadnjih mesecih, ko je bil slaboten, večkrat podpiral pri sprehodih. Povabil je novinarje Irish Timesa v stričevo stanovanje, jim pokazal njegovo fotografijo, jim razložil, kako dober človek je bil Peadar, mimogrede pa dodal, da po tem nenavadnem dogodku dobiva tako grozilna kot vzpodbudna sporočila, nekateri pa želijo celo njegov avtogram.