Streljaj od slovenske meje

Porsche končal na njivi, BMW v potoku, sovoznik v krsti

R.T.
20. 1. 2022, 18.39
Posodobljeno: 20. 1. 2022, 20.56
Deli članek:

V hudi prometni nesreči nedaleč od slovensko-hrvaške meje je življenje izgubil 34-letni moški,

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hrvaški mediji so danes poročali o hudi prometni nesreči, ki je se je malo po polnoči pripetila v naselju Klokovec približno 15 kilometrov od slovenske meje v krapinsko-zagorski županiji. V nesreči je umrla ena oseba, še štiri pa so se poškodovale, pri čemer se ena še vedno bori za življenje. Zdaj je znanih več podrobnosti o nesreči.

Po poročanju portala Index.hr sta trčila avtomobila znamke BMW X5 in Porsche Taycan. Po ugotovitvah policije je za volanom BMW-ja sedel 31-letnik, ki hitrosti vožnje ni prilagodil razmeram na cesti. V ovinku je zapeljal na levo smerno vozišče v trenutku, ko ga je prehiteval porsche, ki ga je vozil 27-letnik. Avtomobila sta bočno trčila in zletela s ceste, pri čemer je BMW-ja na travniku začelo prevračati, iz vozila pa sta padla tako voznik kot 34-letni sovoznik. Slednji je pristal v potoku, kjer se je nanj zvrnil avtomobil in ga ukleščil. Umrl je na kraju dogodka, medtem ko so hudo poškodovanega 31-letnika s hudimi poškodobami prepeljali v bolnišnico. Gre sicer za hrvaškega policista iz kraja Zlatar.

Na travniku je pristal tudi porsche, ki je pred tem trčil v prometni znak in avtobusno postajališče ter nato poletel čez obcestni jarek. V vozilu so poleg 27-letnika sedeli še 24- in 31-letnik, vsi trije pa so utrpeli lažje poškodbe.