Trgovina z ljudmi

V nočnem klubu pri Mariboru dekleta silili v prostitucijo

S.R.
20. 1. 2022, 16.27
Posodobljeno: 20. 1. 2022, 16.37
Deli članek:

Novačili so jih, jih pripeljali v Slovenijo in jih silili v prostitucijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Mariborski kriminalisti so kaznivega dejanja trgovine z ljudmi osumili 53-letno Slovenko, 71-letnega Slovenca in 56-letno Srbkinjo. Dokopali so se namreč do podatkov, da v nočnem lokalu v bližini Maribora dekleta silijo v prostitucijo. Med nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili utemeljene razloge za sum storitve navedenega kaznivega dejanja, pri omenjeni trojici so posledično opravili hišne preiskave.

V okviru hišnih preiskav so ugotovili, da so osumljenci z organizirano prostitucijo izkoristili socialno-ekonomsko stisko najmanj treh tujk, in sicer državljank Venezuele in Kolumbije. Novačili so jih s preslepitvijo, da bodo delale kot plesalke, nato so jim organizirali prevoz v Slovenijo in jih nastanili v nočnem lokalu. Tam so jih seznanili, da njihovo delo ne vključuje samo ples, temveč tudi prostitucijo. V slednjo so jih silili, jih nadzirali in od prostitucije pridobivali protipravno premoženjsko korist.

Kriminalisti so trojico pridržali in jih s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru. Za kaznivo dejanje trgovine z ljudmi je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let. Žrtvam trgovine z ljudmi so ob tem zagotovili krizno namestitev.