Na gozdni cesti

32-letnik na Bohorju s tovornjakom v drevo in smrt

S.R.
19. 1. 2022, 08.41
Posodobljeno: 19. 1. 2022, 08.46
Deli članek:

Na območju Bohorja, pogorja na Kozjanskem, se je včeraj popoldne pripetila huda prometna nesreča, ki je terjala življenje.

PGD Fram
Fotografija je arhivska.

Celjski policisti so obvestilo o hujši prometni nesreči na območju Bohorja – Planina pri Sevnici v občini Šentjur prejeli malo pred 19. uro. Na kraju so ugotovili, da je 32-letni slovenski državljan, ki je sedel za volanom tovornega vozila, med vožnjo po gozdni cestiizven naselja Dobrova v ostrem ovinku zaradi prevelike hitrosti zapeljal čez bankino. Tovornjak se je prevrnil na bok in s streho trčil v drevo. Tako voznik kot njegov 65-letni sopotnik sta v vozilu ostala ukleščena, so navedli pri PU Celje.

Na kraju so posredovali krški gaslici, ki so dvojico iz vozila rešili s tehničnim posegom. Obema so nudili prvo pomoč, a so bile v primeru voznika poškodbe prehude, umrl je na kraju dogodka. Njegov sopotnik jo je odnesel brez poškodb. Kraj nesreče sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka, policisti pa bodo o nesreči obvestili pristojno državno tožilstvo.

Gre sicer za prvo prometno nesrečo s smrtnim izidom na območju PU Celje. Slovenske ceste so sicer včeraj terjale še eno življenje. V hudi prometni nesreči pri Zgornjem Logu, in sicer na cesti med Hotičem in Litijo, je življenje izgubil 23-letni nogometaš.