Ni zbežal daleč

Prijeli 37-letnika, ki je v Celju zabodel nekdanjo partnerko

G.G.
7. 1. 2022, 17.59
Posodobljeno: 7. 1. 2022, 18.13
Deli članek:

Policisti so pozno popoldne v Celju izsledili in prijeli moškega, ki je osumljen umora.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Hud zločin se je zgodil sredi noči, približno ob 2.30. 37-letnik z območja Laškega je pričakal 45-letnico pred njenim blokom. Z nožem je svojo nekdanjo partnerko najmanj enkrat zabodel, nato pa je zbežal. 45-letnica je s hudimi poškodbami pristala v celjski bolnišnici, kjer je ostala na zdravljenju in po prvih informacijah ni v življenjski nevarnosti.

To ni bilo edino grozodejstvo, ki je zaposlovalo celjske policiste. V četrtek okoli 21. ure je bil z nožem zaboden tudi moški v Preboldu. Med druženjem moških je prišlo do prepira, ki je prerasel v pretep, pri čemer je 45-letnik 44-letnika z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, zabodel v nogo. Slednji je skupaj s še eno osebo objekt zapustil in poiskal zdravniško pomoč. S hudimi poškodbami je pristal v celjski bolnišnici, kjer je ostal na zdravljenju. Njegovo življenje ni ogroženo. Štiri osebe so na kraju aretirali, , vlogo vseh posameznikov v dogodku policija še preiskujejo.

Vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk je pojasnil, da gre v obeh primerih za osebe, ki so »tako ali drugače poznane policiji.« V Prebodu gre za osebe, ki so jih v preteklosti že obravnavali za nekatera premoženjska kazniva dejanja, v nekaterih primerih tudi z elementi nasilja. Osumljenec iz Celja oziroma Laškega pa je bil že v preteklosti obravnavan za podobno dejanje in je bil že obsojen na zaporno kazen. V vseh primerih gre sicer za državljane Slovenije.