Brez simptomov

Trikrat cepljeni avstrijski kancler pozitiven

G.G.
7. 1. 2022, 17.44
Posodobljeno: 7. 1. 2022, 17.48
Deli članek:

Avstrijski kancler Karl Nehammer je bil danes pozitiven na koronavirus.

Profimedia
Avstrijski kancler Karl Nehammer še naprej poziva državljane k cepljenju.

Nehammer je trikrat cepljen proti covidu-19. Še v sredo popoldan, ko se je vrnil z dopusta, je bil na PCR testiranju negativen. V četrtek je opravil hitri test, ki je bil pozitiven, to pa je potrdil danes še bolj zanesljivi PCR test. Nehammer brez testiranja ne bi videl, da je pozitiven, saj nima simptomov. Počuti se povsem normalno, dobro, je doma v karanteni in dela na daljavo.

Soproga kanclerja in otroci so bili danes negativni na testiranju. Rahlo nenavadno glede na prenosljivost različice omikron.

Ker je bil zdravstveni minister Wolgang Mückstein, ki je tudi trikrat cepljen, včeraj v stiku s kanclerjem, se je osamil. Medtem je opravil hitri test, ki je bil negativen.

V zadnjih dneh, ko v Evropi zaradi širjenja različice omikron hitro narašča število na novo okuženih s koronavirusom, je več okužb tudi med politiki. Med drugimi so bili na testu nedavno pozitivni še poljski predsednik Andrzej Duda, bolgarska zunanja ministrica Teodora Genčovska in švedski kraljevi par, 75-letni kralj Karl XVI. Gustav in 78-letna kraljica Silvia. Vsi so bili cepljeni najmanj dvakrat. Strokovnjaki so v zadnjih dneh potrdili, da cepljenje ne prepreči "okužbe" z omikronom, še vedno pa zelo dobro ščiti pred boleznijo.