Ob predsedniški palači

Jelen mu je prebodel prsni koš in ga poslal v večna lovišča

S.R.
5. 1. 2022, 08.16
Deli članek:

Paragvajski narednik ni preživel hudih poškodb, ki mu jih je z rogovi zadal jelen.

Profimedia
Čitali so razmeroma majhni jeleni, a se ponašajo z impozantnim rogovjem.

Srednjeveške smrti je bil deležen 42-letni paragvajski vojak, narednik Victor Isasi, ki je služil v vrstah predsedniške garde. Kot je včeraj razkril tiskovni predstavnik paragvajske vojske polkovnik Victor Urdapilleta, ga je z rogovi do smrti nasadil jelen, ki se je nahajal na posestvu predsedniške palače. Pojasnil je, da je Isasi, potem ko ga je ob zori napadel jelen, »umrl zaradi predrtja prsnega koša.« Njegov rabelj je bil pripadnik razmeroma majhne jelenje vrste čital, ki sicer izvira iz južne Azije, zlasti indijske podceline, kjer živijo v velikih čredah, ki štejejo do sto in več živali. Čitali so le ena od številnih živalskih vrst, ki prebivajo na območju približno deset hektarjev velikega parka okoli uradne predsedniške palače nedaleč od paragvajske prestolnice Asuncion. Na posestvu sicer prebivajo predvsem domorodne vrste, kot so nanduji, are in južnoameriški tapirji.

Isasi se je včeraj ob zori podal na rutinsko patruljo, posnetki nadzornih kamer pa so po navedbah Urdapillete razkrili, da se je približal območju, kjer se nahajajo čitali, in nato s »kretnjo roke izzval napad jelena.«

Čitali, eksotične živali z drugega konca sveta, so na posestvo, kjer biva predsednik Mario Abdo Benitez, sicer prispele kot darilo. Po navedbah Urdapillete so se nahajali v ločenem prostoru z ostalimi prostoživečimi živalmi, ki ne bi smele priti v stik z ljudmi. Nesrečni Isasi je obležal hudo poškodovan in je pozneje umrl v vojaški bolnišnici.

Tiskovni predstavnik je še poudaril, da bo Isasijeva družina zaradi njegove smrti v službi domovine deležna finančnega nadomestila.