Vetrovno

FOTO: Goreli sta hiši v bližini Velenja in Žalca, uničeno tudi stanovanje v Hajdini

G.G.
5. 1. 2022, 08.41
Posodobljeno: 5. 1. 2022, 09.41
Deli članek:

V vetrovnem sredinem dnevu so zagorele tri hiše v Sloveniji.

Gasilska zveza Žalec
Posredovalo je 40 gasilcev z devetimi gasilskimi vozili.

Nekaj po 12. uri je izbruhnil požar v ostrešju hiše v naselju Studence v občini Žalec. Na gašenje se je podalo 40 gasilcev iz prostovoljnih društev Ponikva pri Žalcu, Velika Pirešica, Žalec in Gotovlje. Nekaj po 14. uri so pogasili ogenj. V požaru je bilo uničeno mansardno stanovanje, ki ni več primerno za bivanje, so sporočili iz Gasilske zveze Žalec.

Policisti so pri ogledu požar ugotovili, da je zagorelo zaradi preboja električne energije na kuhinjskem aparatu . Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Gasilska zveza Žalec
Uničeno stanovanje v mansardnem delu hiše v naselju Studenec.

V večernih urah sta sledila še dva požara, ki sta močno posegla v tok življenj prizadetih. Okoli 19. ure so v dimniku hiše v naselju Skorba v občini Hajdina zagorelo saje. Močan veter je ogenj hitro razširil na mansardni del hiše, kjer je urejenih pet sob, kuhinja z jedilnico in dnevna soba. Gasilcem je uspelo požar omejiti, ne pa preprečiti uničenja dnevne sobo in kuhinje, ostrešje ter večine strešne kritine. Po prvi oceni je nastalo vsaj za 100.000 evrov škode.

Gasilska zveza Žalec
Uničeno stanovanje v mansardnem delu hiše v naselju Studenec.

Čez slabi dve uri pa je v kraju Podgorje zagorela še ena hiša. Spet so posredovali lokalni gasilci, vendar niso uspeli preprečiti, da ne bi ogenj hiše v celoti uničil.