Groza v graškem supermarketu

Hrvat pri delikatesi s steklenico porezal 68-letnico

S.R.
9. 11. 2021, 11.05
Posodobljeno: 9. 11. 2021, 11.07
Deli članek:

Avstrijska policija še vedno ugotavlja motiv za včerajšnji zločin v eni od trgovin v Gradcu, kjer je 34-letni hrvaški državljan z razbito steklenico napadel 68-letno stranko.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Vse skupaj se je odvilo v popoldanskih urah na oddelku za delikateso. Tam je 34 let star hrvaški državljan z razbito steklenico za pivo butalno napadel 68-letno žensko. Oba sta se v trgovini nahajala kot stranki, med seboj pa naj se ne bi poznala, poroča avstrijska radiotelevizija ORF.

Po navedbah policije je 34-letnik, ki je stal za žensko, iz plašča nenadoma izvlekel že razbito steklenico in jo napadel. Steklenico naj bi prinesel s sabo v trgovino, z njo pa je žensko porezal po vratu in zatilju. Na srečo so vmes nemudoma posegli drugi kupci v trgovini, ki so oba razdvojili, napadeni nudili prvo pomoč, napadalca pa onesposobili in ga pridržali do prihoda policije. Slednja ima svoje prostore le eno nadstropje višje v isti zgradbi, tako je bilo posredovanje izredno hitro. Hrvata so vklenili in ga odpeljali. V nočnih urah so ga že zaslišali, a policistom ni postregel s kakšnimi uporabnimi informacijami o svojem motivu, poroča ORF. Prav tako je zavrnil izvedbo alkotesta, zato so policisti odredili zdravniški pregled. Šlo naj bi sicer za hrvaškega državljana, ki v Gradcu nima stalnega bivališča.

Tiskovni predstavnik policije je pojasnil, da je 68-letnica utrpela hude poškodbe, a njeno življenje ni ogroženo. Pohvalil je tudi pogumen odziv vseh prisotnih, ki da so morda preprečili najhujše. Zadevo obravnavajo kot poskus umora.