neotesanec

Potnik stevardesi zlomil nos, je sama treščila v njegovo dlan?

R.T.
2. 11. 2021, 10.50
Posodobljeno: 2. 11. 2021, 10.50
Deli članek:

Ni ga spustila na stranišče.

Profimedia
Letalo družbe American Airlines.

Pred sodnika v kalifornijskem okrožju Santa Ana je moral stopiti 20-letni Američan Brian Hsu, ki je konec oktobra na letu letala družbe American Airlines iz New Yorka v Kalifornijo napadel stevardeso in ji zlomil nos.

Hsu se je domov vračal iz bolnišnice v New Yorku, kjer je prestal operacijo glave. Ko se je odpravil na stranišče, naj bi prvič bolj blago udaril stevardeso, ko je ta govorila z nekim drugim potnikom. Ko ga je vprašala, kaj je narobe, ji je odvrnil, da želi uporabiti stranišče. Stevardesa ga je usmerila nazaj na njegov sedež, saj je bilo prižgano opozorilo, ki od potnikov zahteva, da sedejo in se pripnejo.

Za Hsuja je bilo to iz nekega razloga preveč. Po pričevanju očividcev se je najprej »pretegnil«, s komolcem zadel stevardeso v glavo, ta se je prestrašena odmaknila in dvignila roki v obrambo. Hsu se je navidezno umiril, nato pa stevardeso udaril v glavo s tolikšno silo, da je z glavo udarila v vrata stranišča. Pri tem si je zlomila nos in utrpela lažji pretres možganov.

Hsu trdi, da je ni udaril za nalašč pač pa po pomoti, za zlomljen nos pa naj bi bila kriva sama, saj naj bi nato skočila vanj in se poškodovala na njegovi odprti dlani.

Hsu se zdaj izgovarja na mentalne težave. Če mu sodnik ne bo verjel, ga lahko čaka tudi zaporna kazen.