Srečno, maxi!

Zanemarjeni konj Maxi je ponoči poginil

R.T.
2. 11. 2021, 10.10
Posodobljeno: 2. 11. 2021, 10.14
Deli članek:

Iz Društva za zaščito konj so sporočili, da Maxi ni pričakal prihoda veterinarja.

Facebook (Društvo za zaščito konj)
Maxi Lion se je poslovil.

Že prejšni teden smo poročali o žalostnem stanju nekdaj blestečega kasaškega dirkača Maxija Liona, ki je zaradi neprimerne oskrbe tako opešal, da ni mogel več niti stati na svojih nogah.

Črnega vranca si je lastila družina s Polzele, ki pa zanj, potem ko je odslužil svoje, ni več hotela skrbeti. Shiranega in bolnega so privedli do Društva za zaščito konj Polzela, kjer so Maxija oskrbeli in ga skušali spraviti nazaj na pot do življenja.

A Maxi je bil preslaboten. Kljub intenzivni protibolečinski terapiji in vsej podpori se mu ni uspelo znova postaviti na noge. Konj, ki ne more hoditi, pa tudi živeti ne more več dolgo. Zato so v Društvu poklicali veterinarja, ki je odločil, da je konju potrebno skrajšati muke. A tega dejanja ni bilo potrebno sotiri. Maxi je namreč ponoči sam odgalopiral v večna lovišča. Tja ga je spremila Natalija Nedelko, predsednica Društva za zaščito konj, ki je z njim ostala do zadnje minute.

"Zaspal je. Mirno in tiho, vendar obdan z ljubeznijo, ki je doslej ni bil deležen. Dirjaj Maxi po nebeških poljanah. Tam ni bolečin in ne izmečkov, ki bi ti povzročali trpljenje," je ob njegovi smrti na Facebooku Društva za zaščito konj ganljivo zapisala Nedelkova.