V pripor tudi sinova

Trojni umor v Aleksincu: »Maščevalni« Džonić razkril sostorilce?

R.T.
23. 10. 2021, 18.31
Posodobljeno: 23. 10. 2021, 20.59
Deli članek:

Srbijo še naprej pretresa grozljiv zločin s konca oktobra v Aleksincu, v katerem so življenja izgubili Goran Đokić (59), njegova soproga Gordana Đokić (56) in njuna hčerka Lidija (25).

Facebook
Goran Džonić

Njihovi krvniki so jih ustrelili in trupla zažgali, družina pa je veljala za pogrešano. 2. oktobra so nato v naselju Tešica našli njihovo zažgano vozilo, malo pozneje pa še njihova trupla, zažgana do neprepoznavnosti.

Poročali smo že, da so v povezavi s trojnim umorom aretirali Goranovega bratranca in upokojenega gasilca 59-letnega Gorana Džonića. Ta je na pogrebu ob njihovih truplih, še preden so jih zagrebli, hlipal in točil krokodilje solze, a se je zdaj znašel v rokah organov pregona. Motiv za umor prijatelja, sorodnika in njegove družine? Denar, pohlep in morda tudi kanček ljubosumja. Pestro dogajanje na območju Aleksinca se nadaljuje tudi danes, srbski mediji pa brezkompromisno odstirajo plasti zgodbe, ki je šokirala domačo javnost.

Privedli tudi oba sinova

Blic denimo poroča, da policija že vse od jutra straži hišo glavnega osumljenca Džonića, ki ga je danes v Nišu zaslišalo državno tožilstvo. Džonić naj bi po neuradnih informacijah tožicem razkril imena svojih sostorilcev, srbski Kurir na drugi strani poroča, da se Džonić brani z molkom.

Policisti so zaradi suma, da sta v umoru sodelovala, pridržali tudi oba Džonićeva sinova Milana in Stefana. Tožilstvo je po zaslišanju za vse predlagalo 30-dnevni pripor. Spomnimo, policija je vrečo, polno denarja, ki naj bi pripadal Đokiću, našla zakopano na vrtu enega od Džonićevih sinov, Džonić pa je krivdo za grozljivo dejanje sprva zvalil na oba sinova.

Pridržali tudi brata iz Niša

Srbska policija je sicer včeraj v povezavi s primerom pridržala še dve osebi, brata K. M. in K. M. iz Niša. Šlo naj bi za stara znanca policije, ki so ju že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo mamil, sama pa naj bi si prav tako pogosto menjala imena oziroma identiteto.

Ni sicer znano, ali kriminalisti zoper brata posedujejo tudi kakšne dokaze, povezane s trojnim umorom. Njuna vloga tako ostaja neznanka. V primeru Džonića ti obstajajo, saj so na njegovem domu našli večjo količino denarja, ki naj bi pripadal Đokiću. Policija je prav tako našla pištolo, s katero je bila umorjena družina Đokić.

Domačini za Džonića medtem nimajo lepih besed, opisali so ga kot maščevalnega človeka, slabega in zlobnega, kot tak pa naj bi se po navedbah nekdanjih sodelavcev izkazal tudi v vlogi poveljnika gasilskega društva. Šlo naj bi za človeka, ki »ne trpi porazov,« sam pa naj bi ljudem rad navrgel, da kar se »ne more opraviti na drugače, se lahko z denarjem.«