Trojni umor, ki pretresa Srbijo

Umoril bratranca, njegovo ženo in hčer. Ob grobu pa je točil solze in krivdo poskušal zvaliti na svoja sinova

G.G.
22. 10. 2021, 17.11
Posodobljeno: 27. 12. 2022, 17.18
Deli članek:

Osumljeni za umor treh članov družine Đokić iz Aleksinca v Srbiji je njihov sorodnik Goran Džonić.

Facebook
Osumljeni Goran Džonić je bil dober prijatelj umorjenega Gorana Đokića. Vedel pa je, kje skriva denar.

59-letni Džonić je bratranec umorjenega Gorana Đokića (59). Policija je danes sporočila, da so našli morilsko orožje. Pištolo, s katero sta bili ubiti še Gordana Đokić (56), Goranova žena, in njuna hči Lidija (25), so našli v bližini vasi Moravac, kjer so 3. oktobra našli zažgana trupla pokojnih.

Upokojeni gasilec Džonić in Goran Đokić sta si bila blizu. Vrsto let sta živela v isti ulici, se družila in nič ni nakazovalo, da bi bila v kakšnem sporu. Še več, Džonić je večkrat pral Đokićev avto, saj ta ni zaupal avtopralnicam. Kako to? Kot lastnik menjalnice denarja je v avtu na skritem mestu pogosto hranil gotovino. In to je premamilo upokojenega gasilca ter ga pahnilo čez rob sprejemljivega, v najhujše grozodejstvo, zaradi katerega bo zmrzoval v spodnjih krogih pekla, še prej pa ga, če bo obsojen, čaka zapor v tostranstvu.

Na pogrebu točil solze in vzklikal "Kdo je lahko storil kaj takšnega"

Policiji je postal sumljiv, ko je v dneh po umoru treh članov družine Đokić poravnal 10 tisoč evrov dolga. Na pogrebu je po poročanju bralcev Blica sicer stal ob grobu pokojnih, točil solze, si pulil lase in vzklikal »Kdo je lahko storil kaj takšnega«. Brezhibno odigrana vloga žalujočega bratranca. Mogoče preveč brezhibno.

Denar na sinovem dvorišču

Policisti so ga opazovali, kot še več drugih domačinov, saj so bili prepričani, da je morilec nekdo, ki dobro pozna te kraje. Pred dnevi so ga povabili na pogovor, kjer je bil blizu zlomu. Ko so policisti za hišo njegovega sina našli zakopano vrečo, v kateri je bilo 43 tisoč evrov, ki so bili, kot domneva policija, po umoru ukradeni iz Đokićevega avta, je krivdo poskušal zvaliti kar na svoja sinova. Toda oba sta prestala poligrafski test, Džonić pa je padel, poleg tega ima policija zoper njega še trdnejše dokaze.