Denar?

Po umoru treh članov družine Đokić prijeli osumljenca

G.G.
21. 10. 2021, 20.57
Posodobljeno: 21. 10. 2021, 21.07
Deli članek:

V začetku oktobra je Srbijo pretresel brutalen zločin. Umor treh članov družine Đokić iz Aleksinca. Danes je policija prijela prvega osumljenca.

Facebook
Goran, Gordana in v sredini njuna hči Lidija.

Goran (57), njegova žena Gordana (56) in njuna hči Lidija (25) so bili žrtve zverinskega morilca ali morilcev. Trojico so nazadnje videli žive v noči iz sobote na nedeljo (iz 26. na 27. september), ko so se z avtom odpeljali iz vasi Moravac, kjer so bili na obisku pri Goranovih starših, domov proti Aleksincu. Našli so jih 2. oktobra, v soboto zvečer, v bližini Moravca. Vsi trije so bili ustreljeni iz neposredne bližine, trupla so bila zažgana in pokrita z vejami in listjem, avto odpeljan na drugo lokacijo in zažgan, da bi skrili sledi. Policija je hitro ocenila, da so umori najverjetneje delo organizirane tolpe, ki se je pripravila na najhujši zločin.

Danes pa so prijeli prvega osumljenca. Srbske Novosti poročajo, da so pridržali sorodnika družine Đokić, ki je sodeloval v kaznivem dejanju. Srbski minister za notranje zadeve Aleksandar Vulin je takoj po prijetju sporočil, da so pri osumljenem našli večjo količino denarja, ki je pripadala umorjeni družini. Pri domnevnem morilcu so našli še nekaj predmetov, ki so bili »uporabljeni pri tem grozljivem umoru«, je dejal Vulin.

Družina Đokić je imela v lasti menjalnico denarja. Srbski mediji so v preteklih dneh pisali, da je bil Goran previden v poslovanju, tudi posojanju denarja, izogibal pa se je ljudem s podzemlja. Vedelo pa se je, da je imel pogosto pri sebi večjo količino gotovine, tudi od 20 do 50 tisoč evrov. Policija domneva, da so s to vednostjo razpolagali tudi morilci.