Kriminalist na begu

Avstrijci na lovu za domnevnim morilcem Marcusom J.

R.T.
22. 10. 2021, 14.01
Posodobljeno: 22. 10. 2021, 14.01
Deli članek:

Avstrijska policija še vedno išče svojega kolega, kriminalista, ki je osumljen, da je umoril svojo 43-letno »prijateljico«. Za morebitne informacije o 44-letnem Markusu J. so se danes obrnili še na javnost.

Polizei Niederösterreich
Osumljenec Marcus J.

Polizei Niederösterreich
Osumljenec Marcus J.

Kot smo že poročali, so v sredo v hiši v kraju Deutsch-Brodersdorf v Spodnji Avstriji našli truplo 43-letne ženske. Prvi izsledki obdukcije kažejo, da je umrla zaradi zadušitve, pri čemer so na njenem truplo vidne sledi nasilja, in sicer na predelu prsi, glave in vratu. Pokojno so v hiši našli njeni sorodniki, že pred tem pa je s prizorišča zbežal domnevni morilec Marcus J.

Čeprav so avstrijski mediji sprva poročali, da gre za partnerja, podrobnosti o njunem razmerju zaenkrat niso znane. Je pa policija takoj po prihodu na kraj zločina začela obsežno iskalno akcijo, v okviru katere so našli njegovo zapuščeno vozilo, ne pa tudi Marcusa. Z iskalno akcijo na gosto zaraščenemu območju so nadaljevali tudi včeraj, a se je za kriminalistom izgubila vsaka sled.

Avstrijska policija je danes sporočila, da tako iskanje v okrožju Baden kot mestu Bruck an der Leitha ni obrodilo sadov, novih sledi pa niso odkrili niti med širšo iskalno akcijo, ki je bila zaenkrat omejena na ozemlje Avstrije. Z iskanjem sicer nadaljujejo, a so policisti znova opozorili, da je osumljenec morda oborožen. Zaenkrat še vedno menijo, da Marcus ne predstavlja grožnje tudi drugim ljudem, so pa policisti objavili njegovo fotografijo in javnost pozvali, naj jih, v kolikor ga opazijo, kontaktirajo.