Uboj na Gorenjskem

Sorodnika se je lotil s "trdim predmetom" in ga potolkel do smrti

S.R.
22. 10. 2021, 13.45
Posodobljeno: 22. 10. 2021, 14.03
Deli članek:

Znanih je nekoliko več informacij o nočni grozi na Gorenjskem, v kateri je življenje izgubila ena oseba.

Radio Krka
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, gorenjski kriminalisti obravnavajo sum kaznivega dejanja zoper življenje in telo s smrtjo ene osebe, kar je zjutraj skopo potrdil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Kos je nato pozneje vendarle razkril nekoliko več informacij o dogodku. V nasilnem dejanju, ki se je ponoči odvilo v stanovanjskem objektu na Gorenjskem, sta bila udeležena moška v sorodstvenem razmerju, pri čemer je glede na okoliščine eden drugega s trdim predmetom tako hudo poškodoval, da je slednji umrl na kraju dejanja. Dogodek je policiji prijavila tretja oseba, ki pa v času zločina tam ni bila prisotna. Osumljenec med dejanjem sicer ni utrpel poškodb, kriminalisti pa motiv še ugotavljajo. Prijeli so ga na kraju, pri čemer se aretaciji ni upiral.

Doslej nobenega od dvojice še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrške z elementi nasilja. Kriminalisti primer obravnavajo kot kaznivo dejanje uboja, odrejena je bila tudi obdukcija. Osumljenec medtem ostaja v pridržanju, kriminalisti pa s preiskavo nadaljujejo. Kaznivo dejanje uboja se sicer kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.