V garažni hiši

Poslanka SDS oplazila avto poslanke LMŠ in odpeljala

S.R.
23. 10. 2021, 15.09
Posodobljeno: 23. 10. 2021, 19.11
Deli članek:

Poslanski kolegici naj bi si že segli v roki oziroma se pogovorili, a grenak priokus ostaja.

YouTube
Poslanka SDS Elena Zavadlav Ušaj se je za dogodek že opravičila.

Zgodilo se je v parkirni hiši Šubičeva na istoimenski ulici v središču Ljubljane. Kot je namreč poročal portal 24ur, je tam 15. oktobra nekdo s svojim avtomobilom poškodoval avtomobil poslanke LMŠ Lidije Divjak Mirnik in nato odpeljal, kar je za portal potrdila tudi Divjak Mirnikova.

Po sprva neuradnih informacijah portala je v avtomobil poslanke LMŠ trčila poslanka SDS Elena Zavadlav Ušaj, dogodek pa naj bi ujele tudi nadzorne kamere v parkirni hiši. Zavadlav Ušajeva se je na vprašanja portala odzvala z molkom, so pa dogodek po poročanju STA danes popoldnepotrdili tudi v stranki SDS, kjer so dodali, da Zavadlav Ušajeva neljubi dogodek obžaluje in da je nezgodo tudi prijavila, za kar ima policijsko zabeležko s plačilnim nalogom globe v višini 120 evrov. Poslanski kolegici se je v telefonskem pogovoru opravičila, ta pa je opravičilo sprejela.

Mar bi pustila listek

Za spletni Večer je sicer danes spregovorila tudi Divjak Mirnikova, ki je potrdila, da jo je Zavadlav Ušajeva poklicala že dan po dogodku in ji povedala, da ni vedela, da je poškodovala avto. "Šele po klicu poslanke sem izvedela, da je storilka ona. Pojasnila sem ji, da sem poklicala policijo, ker imam avto zavarovan in je takšen postopek," je dejala in dodala, da se to lahko zgodi vsakemu. Kot je še dejala, do problema ne bi prišlo, če bi poslanska kolegica pustila listek in ji potem ne bi bilo treba klicati policije. Njene navedbe, da ni vedela, da je prišlo do poškodb avtomobila, pa je nato za TV Slovenija označila za "čisto laž," saj da je sama videla njen avtomobil, na njem pa so bile vidne poškodbe tako na vratih kot blatniku.

Iz PU Ljubljana so nam medtem sporočili, da so so bili o prometni nesreči z materialno škodo, ki se je tistega dne malo pred 14. uro zgodila na Šubičevi ulici, obveščeni. Kot so pojasnili, je takrat neznani voznik osebnega vozila zaradi "nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke." Dodali so, da policisti na podlagi zbiranja obvestil zoper voznico, ki se je na eni izmed policijskih postaj zglasila sama, vodijo prekrškovni postopek. Ta sicer še ni zaključen oziroma, kot so še pojasnili, "plačilni nalog, ki je bil izdan, še ni pravnomočen."