Tragedija na cesti med Kobaridom in Tolminom se je po poročanju Uprave za zaščito in reševanje zgodila malo pred 4. uro. Na odseku ceste, ki spada pod občino Tolmin, je osebno vozilo zapeljalo z vozišča, gasilci PGD Tolmin in Kobarid pa so morali iz avtomobila s tehničnim posegom rešiti dve ukleščeni osebi. Na kraj so prispeli tudi reševalci, ki so oskrbovali poškodovane.

prometna-nesreča, tolmin, smrtna-nesreča
PGD Tolmin / Primorske novice
Na prizorišču je posredovalo večje število intervencijskih služb.

Kot so prvi poročali pri časniku Primorske novice, sta bila v vozilu poleg voznika še dva sopotnika, stara 26 in 28 let. Utrpela naj bi hude poškodbe, vsi trije pa naj bi bili iz okolice Tolmina. Tiskovni predstavnik PU Koper Dean Božnik je pojasnil, da je tragediji botrovala neprilagojena hitrost voznika, ki je v ostrem ovinku na sicer mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo. Vozilo je po trčenju odbilo v gozd ob robu vozišča. 26-letnik je umrl na kraju nesreče. V vozilu je ostal ukleščen tudi drugi 26-letnik, ki so ga uspeli rešiti, medtem ko je 28-letnika, ki je sedel na zadnjih sedežih, vrglo iz vozila. Oba huje poškodovana sta pristala v šempetrski bolnišnici.

Policija je o nesreči obvestila tudi okrožno državno tožilko in preiskovalnega sodnika. Slednji je odredil obdukcijo, s katero želijo ugotoviti natančen vzrok smrti. Opravili jo bodo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Gre sicer že za osmosmrtno žrtev na severnoprimorskih cestah v tem letu.