Opisano se je domnevno v noči na soboto dogodilo na kočevskih ulicah. Kot je razvidno s posnetka (hranimo ga v uredništvu), ki ga je oseba sama objavila na družabnem omrežju in pozneje hitro tudi izbrisala, je medved hlačal po ulici in med hišami, v avtomobilu pa mu je sledil voznik z, kot se je izkazalo, zlobnimi nameni. Medved je zaznal grožnjo, ki se mu je približevala izza hrbta, zato je poskušal s ceste pobegniti čez dvorišče ene od hiš, a je bil prepozen. Slaboumnež je vanj povsem brezbrižno treščil s prednjim delom vozila, medveda pa je nekajkrat prekucnilo po dvorišču. Na srečo se je hitro pobral in zbežal, ni pa znano, ali je v dogodku utrpel tudi kakšne poškodbe.

medved, kočevje
Osebni arhiv
Medved se je po trčenju pobral.

Da so z zadevo seznanjeni in jo preiskujejo, so nam potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Tomaž Tomaževic, policisti v zvezi z dogodkom, ki naj bi se »zgodil danes ponoči na območju Kočevja,« zoper znano osebo nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov »kaznivega dejanja s poglavja zoper okolje, prostor in naravne dobrine.« V to poglavje kazenskega zakonika sicer med drugim spada tudi kaznivo dejanje mučenja žival. Kazenski zakonik namreč določa, da se tisti, ki »surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje,« kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Kdor pa z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do dveh let.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo, o dogodku pa so obvestili tudi druge pristojne organe.

medved, kočevje
Osebni arhiv
Sledil mu je po ulici.