Profesionalna likvidatorja?

Madžari prijeli Hrvata, ki jima za poskus uboja sodijo v Sloveniji

S.S.
21. 10. 2021, 11.15
Posodobljeno: 21. 10. 2021, 11.47
Deli članek:

Slovenska policija je uspešno zaključila iskanje dveh moških, starih 25 in 43 let, oba sta državljana Hrvaške in na begu od lani, na grbi pa naj bi imela več poskusov ubojev.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Okrožno sodišče v Novi Gorici je oba iskalo zaradi izvedbe kazenskega postopka, obtožena sta namreč poskusa uboja, za kar jima grozi od pet do petnajst let. Zoper oba so bile izdane tiralica, odredba za privedbo, mednarodna tiralica in Evropski nalog za prijetje in predajo, saj sta se skrivala in tako onemogočala sojenje.

Mednarodna policijska akcija
"Kriminalisti Oddelka za ciljno iskanje oseb iz Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi so skupaj z novogoriškimi kriminalisti po intenzivnem delu zaključili z operativnimi aktivnostmi. V primeru iskanja obdolženih je bila vzpostavljena neposredna komunikacija, tako med kriminalisti slovenske in italijanske enote za ciljno iskanje oseb, t. i. FAST enote (Fugitive Active Search Team), kot tudi s podobnimi enotami iz Hrvaške in Madžarske, ki so sočasno izvajale operativne aktivnosti za izsleditev in prijetje ubežnikov," so sporočili iz policije.

Iskana tudi v Italiji in na Hrvaškem
"Ubežnika sta bila izredno mobilna in sta menjala lokacije bivanja v različnih državah znotraj EU ter se predstavljala za drugi osebi. Iskani osebi sta prav tako osumljeni kaznivega dejanja poskusa uboja osebe v Rimu v mesecu avgustu 2021 in eden izmed ubežnikov kaznivega dejanja poskusa uboja osebe v Zagrebu v januarju 2021," so še sporočili iz policije. Kot so še pojasnili, je enota FAST Madžarske 18. oktobra uspela locirati oba v mestu Gyor in ju prijela. V roku treh dni bosta privedena k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča na Madžarskem, kjer bo potekalo odločanje o predaji Sloveniji.