Na begu

Avstrijski organi pregona na lovu za kriminalistom, zadavil naj bi partnerko

R.T.
21. 10. 2021, 08.43
Posodobljeno: 21. 10. 2021, 08.43
Deli članek:

Avstrijo pretresa nov primer družinskega nasilja s tragičnim koncem. Osumljenca, 44-letnega dunajskega kriminalista, še vedno iščejo.

Reuters
Fotografija je simbolična.

V družinski hiši na širšem območju Seibersdorfa v okrožju Baden v Spodnji Avstriji so včeraj zvečer odkrili truplo 42-letne ženske. Policisti in kriminalisti so se nemudoma podali na lov za glavnim osumljencem, a so tokrat pred posebej težko, tudi nevarno nalogo. Osumljenec, ki naj bi včeraj zadavil svojo partnerko, je namreč eden od njih, kriminalist, specializiran za kazniva dejanja s področja droge, ki je najverjetneje tudi oborožen, poročajo avstrijski mediji. O samem motivu zaenkrat ni nobenih informacij.

Ponoči osumljenca sicer še niso uspeli izslediti, lov pa se nadaljuje danes, pri čemer je policija izdala opozorilo: »Pozor, osumljenec je morda oborožen s službeno pištolo.« So pa približno 13 kilometrov od kraja zločina odkrili njegov osebno vozilo, h kateremu so se približali izjemno previdno, a so na koncu ugotovili, da je zapuščeno. Zaenkrat domnevajo, da je kriminalist od tam pot nadaljeval peš. Opremljeni z neprebojnimi jopiči in napravami za nočno opazovanje so začeli prečesavati okolico, na pomoč pa so poklicali tudi vodnike policijskih psov. Širše območje naj bi ponoči preletaval tudi helikopter, policistom pa so se pridružili še pripadniki specialne enote Cobra.