Letele tudi granitne kocke

FOTO: To je policijski izkupiček z včerajšnjega protesta proti pogoju PCT

S.R.
21. 10. 2021, 09.21
Posodobljeno: 21. 10. 2021, 09.22
Deli članek:

Tudi včerajšnji neprijavljen shod protestnikov, ki ne odobravajo uvedbe obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT, ni minil brez policijskih intervencij.

Bobo
Včerajšnji protest v središču Ljubljane.

Glede na poročilo ljubljanskih policistov so zaznali 43 kršitev Zakona o javnem redu in miru in 75 kršitev Zakona o javnih zbiranjih. Eni osebi so zaplenili pirotehnična sredstva, še eni pa nek drug "nevaren predmet, ki ga ni dovoljeno nositi na javnem shodu ali javni prireditvi." Več pojasnil o tem "predmetu" niso navedli, so pa dodali, da vodijo tudi postopek zoper organizatorja tega neprijavljenega shoda.

Bobo
Včerajšnji protest v središču Ljubljane.

Zaznali so tudi štiri kazniva dejanja, in sicer kaznivo dejanje poškodovanja tuje lastnine in tri kazniva dejanja napada na uradno osebo, natančneje "metanja granitnih kock v policiste." Ti so jo odnesli brez poškodb. Skupaj so za čas shoda pridržali 17 oseb, uporabili pa so tudi prisilna sredstva. Kot so pojasnili, je šlo za "uporabo telesne sile zaradi obvladovanja upiranja oseb in odrivanja množice in sredstva za vezanje in vklepanje." Brez poškodb so jo po navedbah policistov odnesli tudi protestniki.

Zbiranje obvestil v zvezi s protestom se sicer nadaljuje, policija pa bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ustrezno ukrepala.

Bobo
Včerajšnji protest v središču Ljubljane.