Nasilje na nogometnem igrišču

FOTO in VIDEO: Jih prepoznate? To so huligani s tekme med Škofjo Loko in Izolo

R.T.
1. 10. 2021, 08.31
Posodobljeno: 1. 10. 2021, 08.58
Deli članek:

Policija je nekaj nasilnih navijačev navijaške skupine Green Dragons prepoznala, pri prepoznavi drugih pa prosi za pomoč.

PU Kranj
Tega, ki vihti baklo so že prepoznali. Druga dva še ne.

Na tekmi med domačo Škofjo Loko in Izolo se je 4. septembra zgodila nasilna epizoda, ki so jo zakuhali huligani navijaške skupine Green Dragons, torej navijači Olimpije, ki po športni plati niso imeli kaj iskati na tekmi tretje slovenske lige v Škofji Loki. Kot se je kasneje razvedelo, so imeli tako imenovane neporavnane račune z izolsko navijaško skupino Ribari. Dragonsi so napadli navijače Izole in z baklami stekli celo na igrišče. V končnem poročilu policije je razbrati, da so poškodovali enega udeleženca in dva nogometaša Izole, ki sta hotela zaščiti svoje navijače.

PU Kranj
Kjer je obraz "zabrisan", je oseba že prepoznana.

Med okoli 20 razgrajači je policija dva že prepoznala, o ostalih pa še »zbirajo obvestila«. Policija zato prosi za pomoč pri prepoznavi oseb na posnetku in na fotografijah ter pridobivanju informacij o drugih udeležencih tega nasilnega dogodka. Kdor ima informacije, jih lahko sporoči na interventno številko 113. Če želi posameznik ostati anonimen, lahko podatke sporoči tudi na anonimni telefon policije 080 1200.

Za konec skupaj s policijo ponovimo še: »Vsakršno nasilje je nesprejemljivo in nima ničesar skupnega z navijaštvom. Prav tako ni dopustno, da bi taki in podobni neredi na športnih prireditvah postali običajen pojav. Zato mora biti v interesu vseh, da se taka dejanja razišče ter odkrijejo in obravnavajo posamezniki.«