Zaročenec še vedno pogrešan

Potrjeno: truplo pripada pogrešani blogerki. Vse kaže, da je bila umorjena

J.P.
22. 9. 2021, 06.58
Posodobljeno: 22. 9. 2021, 07.13
Deli članek:

Najdeno truplo je dobilo ime. Priljubljene blogerke ni več med živimi.

Profimedia
Gabby Petito in Braian Laundrie

Po tistem, ko so v nedeljo v nacionalnem parku v ameriški zvezni državi Wyoming našli truplo ženske, je Zvezni preiskovalni urad potrdil, da gre za pogrešano blogerko Gabby Petito. Vse kaže, da je 22-letnica bila umorjena.

22-letnica je nacionalni park Grand Teton obiskala skupaj s svojim zaročencem – 23-letni Brian Laundrie je še vedno pogrešan. Zaenkrat ga v zvezi s smrtjo Petitove še niso obtožili nobenega zločina.

Par je več tednov potoval, preden se je on 1. septembra z njunim belim kombijem vrnil na Florido. Ob povratku ni stopil v stik niti s policijo niti z njeno družino. Ta je njeno izginotje prijavila 10 dni pozneje.

Naj bi ga udarila

Nekaj tednov pred tem so policisti v mestu Moab v ameriški zvezni državi Utah posredovali zaradi primera domnevnega nasilja v družini. Na posnetku, ki ga je naredila policistova kamera, se jokajoča Gabby pritožuje zaradi svojega duševnega zdravja. V policijskem poročilu, ki je nastalo pozneje, piše, da je Laundrie trdil, da ga je 22-letnica med prepirom udarila. Pri tem je tudi ostalo; policisti so paru priporočili, naj noč preživi ločeno. Kaj se je dogajalo pozneje, ostaja skrivnost.

Izginil tudi on

Družina je Laundriejevo izginotje prijavila ta vikend, potem ko naj bi se 14. septembra odpravil na pohod, s katerega se ni vrnil. Pred izginotjem je odklonil vse pogovore s preiskovalci. Iskalna akcija poteka v naravnem rezervatu v okolici njegovega doma v kraju North Port na Floridi. Policisti ga iščejo s psi, droni in terenskimi vozili, obravnavajo pa tudi prijave iz sosednje Alabame, kjer naj bi bil Laundrie opažen več kot 10-krat.