Ni je več, odprtih ostaja veliko vprašanj

FOTO: V skrivnostnem primeru Gabby Petito našli truplo, še vedno iščejo njenega zaročenca

S.R.
20. 9. 2021, 08.31
Posodobljeno: 20. 9. 2021, 09.03
Deli članek:

Čeprav včeraj najdenega trupla še niso uradno identificirali, vse kaže na tragičen razplet čudaškega primera dlje časa pogrešane Gabby Petito.

Facebook/Find Gabby
Gabby Petito

Na območju nacionalnega parka Bridger-Teton v ameriški zvezni državi Wyoming so včeraj našli truplo ženske. Agentje ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI so že potrdili, da bi glede na prve izsledke lahko šlo za pogrešano 22-letnico Gabby Petito, a bo za uradno potrditev treba počakati na izsledke obdukcije.

Truplo so našli v gozdu na širšem območju Spread Creeka, ki je namenjeno divjemu taborjenju in ki je bilo v zadnjih dneh zaradi obsežne iskalne akcije policije povsem zaprto. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik FBI Charles Jones, so družino Gabby Petito o najdbi trupla že obvestili, čeprav identiteta še ni bila 100 odstotno potrjena. »Kot si lahko predstavlja vsak starš, so to zelo težki trenutku za njeno družino,« je še dejal Jones. Prav tako še vedno ni znan vzrok smrti, a se je truplo nahajalo nedaleč od kraja, kjer sta dva popotnika posnela zapuščen kombi, s katerim sta Gabby in njen zaročenec 23-letni Brian Laundrie od junija potovala čez ameriške prerije in gozdove. Blogerja sta kombi posnela 27. avgusta, dva dni po tem, ko se je Gabby še zadnjič javila svoji družini.

Profimedia
Gabby vse od konca avgusta ni bilo na spregled.

Pogrešan tudi zaročenec

Kot smo o nenavadnem izginotju že poročali, je par svoje potovanje vestno dokumentiral in posnetke delil prek spleta. Rekonstrukcija je pokazala, da so se med njuno poletno odisejado na neki točki začeli prepiri, nato se je konec avgusta za Gabby izgubila vsaka sled, Laundrie pa se je 1. septembra sam vrnil domov na Florido in se zavil v molk. 14. septembra je nato izginil še sam.

Profimedia
Območje, kjer iščejo njenega zaročenca Briana Laundrieja.

»Dotaknila se je sveta,« je včeraj na Twitterju ob fotografiji svoje kot kaže tragično preminule hčerke zapisal njen oče Joseph Petito. Kriminalisti v povezavi s primerom že ves konec tedna iščejo njenega zaročenca, ki pa ga od prejšnjega torka, ko je zapustil dom svojih staršev v mestu North Port na Floridi, ni bilo več na spregled. Od petka, ko jim je izginotje prijavila njegova družina, preiskujejo približno 10.000 hektarjev veliko območje v naravnem rezervatu v bližini North Porta, a so bili doslej neuspešni.

Profimedia
Gabby vse od konca avgusta ni bilo na spregled.