Zgodilo se je v bližini sodnega Stolpa na mariborskem Lentu, sporočajo iz PU Maribor. Tam sta želela redarja na vozila, ki so bila nepravilno parkirana na pločniku, namestiti obvestila o prekršku, a se je ustavilo že pri prvem. Do njiju je namreč pristopilo več moških, iz ust katerih so letele grožnje, eden pa je redarja celo odrinil. Nato je pristopil drugi in istega redarja brcnil v nogo. Ker sta se počutila ogroženo, sta se umaknila v službeno vozilo, a so jima nasilneži sledili, pri čemer je eden od moških napadenega redarja, ki je že sedel v vozilu, brcnil še v rebra. Moški so grozili tudi s smrtjo in zahtevali, da na tem delu Lenta ne izvajata več svojega dela.

O dogodku so bili obveščeni policisti, ki so na kraju vzpostavili javni red in mir. V zvezi z dogajanjem obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, a zaradi predkazenskega postopka več podrobnosti zaenkrat ne razkrivajo. 

Mariborski policisti ob poudarjajo, da imajo ničelno toleranco do kaznivih dejanj z elementi nasilja ali groženj, tudi v bodoče pa se bodo odločno odzvali na vsako grožnjo, poskus napada ali napad na predstavnike države ali lokalne skupnosti, ko ti izvajajo zakonite naloge.