Prevarant

Italijan s simuliranjem nesreč na Primorskem izsiljeval denar

L.K.
6. 7. 2021, 13.26
Posodobljeno: 6. 7. 2021, 13.36
Deli članek:

Pomagal si je z belim fiatom. S policisti ni želel imeti opravka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj, nekaj pred 10. uro dopoldne so bili novogoriški policisti obveščeni o ponovnem poskusu goljufije v Šempetru v Gorici. Tam je namreč voznik belega fiata bravo italijanskih registrskih oznak simuliral prometno nesrečo in skušal oškodovance prepričati, da so odgovorni zanjo. Na ta način je od njih izsiljeval denar, policije pa o nesreči ni želel obvestiti.

Pred eno od tamkajšnjih trgovin ga je izsledil novogoriški policist; moški je skušal policistu preprečiti uradno dejanje in pobegniti, a se mu mož postave ni dal, četudi na ceno lažjih telesnih poškodb.V vozilu je bila prisotna tudi sopotnica.

Veteran

Kot se je izkazalo, je na delu bil 36-letni državljan Italije, policisti pa preiskujejo sume šestih kaznivih dejanj goljufij in sum kaznivega dejanja drzne tatvine. Čaka ga tudi ovadba zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja.

36-letnik je na podoben način »deloval« že v Italiji.

Storilca sta v preteklih dneh na Severnem Primorskem oškodovance skušala na goljufiv način prepričati, da so odgovorni za prometno nesrečo. Pri tem sta neznanca od drugih voznikov izsiljevala denar in celo ukradla vredne predmete iz notranjosti njihovih vozil. Ker obstaja velika verjetnost, da sta nepridiprava oškodovala še več ljudi, policisti vsem, ki so bili žrtev podobne goljufije, svetujejo, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica (Sedejeva ulica 11, telefon (05) 303 44 00, e-naslov: pp_nova_gorica@policija.si) ali na kateri koli drugi policijski postaji, oziroma pokličejo 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.