protestniška akcija

FOTO: Petkovi protestniki Janšo pričakali pred Evropskim parlamentom

B.K.
6. 7. 2021, 13.45
Posodobljeno: 6. 7. 2021, 13.45
Deli članek:

Zjutraj so slovenskega premierja Janeza Janšo ob prihodu v stavbo Evropskega parlamenta v Strasbourgu pričakali protestniki.

upor.si
"Zaščitite vladavino prava v Sloveniji"

Protestniki, ki se sicer ob petkih zbirajo v Ljubljani in večjih mestih, so tokrat s pomočjo mednarodne podpore protestniško akcijo izvedli v Strasbourgu, ob robu razprave o nalogah slovenskega predsedovanja Svetu EU.

V akciji so protestniki postavili 1.000 obrisov človeških stopinj v mavričnih barvah, ki simbolizirajo petkove protestnike tudi pred stavbo Evropskega parlamenta.

upor.si
1000 mavričnih stopinj je pričakalo premierja.

Z akcijo so slovenski protestniki želeli opzoriti na dogajanje v Sloveniji in Evropi predstaviti protestniško gibanje, predvsem pa so s tem “pozvali Evropski parlament ter vse pristojne evropske inštitucije, da odločno ukrepajo in zaščitijo vladavino prava v Sloveniji,” zaradi česar so pred stavbo Evropskega parlamenta razvili tudi velik transparent, na katerem pozivajo k zaščiti vladavine prava v Sloveniji.

upor.si
Petkovi protestniki pred stavbo Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

Po navedbah protestnikov so nad akcijo veliko zanimanje pokazali tuji mediji in evropski poslanci iz različnih držav, ter jim izkazali podporo.

upor.si
Petkovi protestniki v Strasbourgu.