Črna kronika

Eno so zmotile krave, drugo je stresel električni pastir

M.R.
5. 7. 2021, 21.30
Posodobljeno: 22. 11. 2022, 13.51
Deli članek:

Posebni primeri, ki so prejšnji teden zaposlovali slovensko policijo; kamen za malico otroka, krave na prosti paši, pobegla nimfa, kraja diatonične harmonike, zalezovalec ...

Profimedia
Fotografija je simbolična

10 V romskem naselju Kerinov Grm so krški policisti posredovali zaradi prijave, da prebivalca grozita drug drugemu. Policistom sta vpletena razkrila vsak svojo zgodbo, spor pa naj bi bil posledica dnevnih nesoglasij. Omenjala sta tudi sekiro. Policija obljublja ustrezen ukrep.

9 Na Zgornjem Jezerskem so reševalci posredovali »zaradi prijave oteženega dihanja majhnega otroka na javnem kraju«. Izkazalo se je, da je malček pojedel manjši kamen. Preventivno je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Kaznivega dejanja policisti niso ugotovili.

8 V Izoli sta si v lase skočili dami, stari 86 in 39 let. Starejša se je do mlajše »predrzno vedla in s tem pri njej vzbudila občutek ponižanosti in strahu«. Zoper kršiteljico so policisti uvedli hitri postopek z odločbo.

7 Kranjski policisti so imeli opraviti z moškim, ki je zalezoval žensko; z iskanjem na domu, klicanjem po telefonu, izpraznil ji je tudi pnevmatiko na osebnem avtomobilu. Zoper kršitelja policisti vodijo prekrškovni postopek zaradi drznega vedenja. Predpisana globa znaša do 500,75 evra.

6 Lastniku njive med Šentjernejem in Mršečo vasjo so neznanci izkopali okoli 30 kilogramov krompirja. Lastnik njive v Dolenjih Kamencah pa pogreša 50 kilogramov krompirja. Dolenjski policisti iščejo tatove.

5 V bližini železniške postaje v Rakeku je voznik zapeljal na tire izven prehoda. Ker avta s tirov ni mogel umakniti, je v prazno vozilo trčil potniški vlak, na katerem so bili poleg strojevodje še štirje potniki. V dogodku ni bil nihče poškodovan, izkazalo pa se je, da je voznik za volan sedel rahlo pijan (0,42 mg/l). Sledi mu ovadba zaradi kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa.

4 V Novem mestu je varnostnica do prihoda policije zadržala 55-letnega moškega, ki je pod medicinsko prevezo skril liter žganice in hotel iz trgovine brez plačila. Sledi ovadba.

3 V Cerovcu pri Črešnjevcu so neznanci vlomili v okrepčevalnico. Pogrešajo diatonično harmoniko KAČ, vredno približno 2000 evrov.

2 Škofjeloški policisti so prijeli pobeglo papigo nimfo. Najprej so jo opazili na Trati, ubežnico pa so »prijeli« na Grencu. Menda se prijetju ni upirala, zato nekoliko trši prijemi niso bili potrebni. Nepoškodovano in očitno dobre volje so jo odpeljali na veterinarsko kliniko Loka, kjer je počakala lastnika.

1 Neka gospodična je imela v gorenjskih vršacih bližnje srečanje z električnim pastirjem, drugo so zmotile krave na prosti paši v dolini Vrata. Obe sta podali telefonsko prijavo. Dokler zadevam policija ne pride do dna, poziva k previdnosti.