Pogrešano študentko našli mrtvo

Njeno zadnje sporočilo mami: »V avtomobilu z neznancem. Upam, da ne bom ugrabljena«

R.T.
19. 6. 2021, 20.42
Posodobljeno: 19. 6. 2021, 20.48
Deli članek:

Od torka pogrešano ameriško 34-letnico, ki je bila na študiju v Rusiji, so našli mrtvo.

VK.com
Catherine Serou

Novico o smrti 34-letne ameriške študentke Catherine Serou so potrdili v ruskem preiskovalnem odboru, ki preiskuje najhujša kriminalna dejanja v državi. Seroujeva je bila umorjena, v povezavi z umorom pa so aretirali moškega, starega med 40 in 50 let. Njegove identitete niso razkrili, a so potrdili, da gre za osebo, ki je bila v preteklosti že obsojena zaradi kaznivih dejanj.

Seroujeva je v Nižnem Novgorodu, mestu na reki Volgi, ki se nahaja približno 400 kilometrov vzhodno od Moskve, študirala ruščino. Pogrešana je bila od torka, vse od trenutka, ko je svoji mami v ZDA poslala sporočilo, v katerem je zapisala: »V avtomobilu z neznancem. Upam, da ne bom ugrabljena.« Ruski preiskovalci so njeno truplo našli danes zjutraj, le eno uro po aretaciji osumljenca. Preiskovalci so se med preiskavo osredotočili na predmestje Nižnega Novgoroda Bor, saj je bil v gozdu severno od tega predela nazadnje zaznan signal njenega mobilnega telefona.

Želela je biti pravnica

Na novico so se odzvali tudi z ameriškega veleposlaništva v Moskvi, kjer so navedli, da preiskavo »natančno spremljajo« in da bodo družini Seroujeve nudili vso potrebno podporo. 

Seroujeva se je na študij ruščine na Univerzi Lobačevski v Nižnem Novgorodu vpisala leta 2019. Po zaključenem študiju je v ZDA nameravala študirati pravo in se nato zaposliti kot pravni strokovnjak s področja priseljevanja. Kot pripadnica ameriških marincev je v preteklosti sodelovala na misiji v Afganistanu, končala pa je tudi študij oblikovanja in umetnostne zgodovine na Univerzi Kalifornije.

Kot je pojasnila njena mama Beccy Serou, se je morala Catherine v torek zaradi težav z nekim plačilom nujno zglasiti na tamkajšnji kliniki. V stiski s časom je morda vstopila v vozilo neznanca in ni čakala na taksi. Beccy je sicer svojo hčerko nazadnje videla pred dvema letoma, preden je ta prodala svoje stanovanje, da je lahko financirala študij v Rusiji, a sta bili dnevno v stiku prek telefona.