Drama na avstrijskem Tirolskem

Malčka skupaj z otroškim vozičkom odnesla reka, pod zapornico se je voziček raztreščil ...

S.R.
18. 6. 2021, 09.19
Posodobljeno: 18. 6. 2021, 09.24
Deli članek:

Za njim je v reko nemudoma skočila mama, a ji otroka ni uspelo rešiti. Iz vode ga je izvlekel šele naključni mimoidoči. V kritičnem stanju je pristal v innsbruški bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V kraju Imst na avstrijskem Tirolskem so se včeraj odvili dramatični prizori. S ceste se je po obrežju v reko Gurglbach nenadoma zapleljal otroški voziček. V njem je bil privezan komaj 14 mesecev star otrok.

Kot namreč poročajo avstrijski mediji, se je v večernih urah po cesti ob reki sprehajala 39-letna ženska z dvema sinovoma in psoma. Dve leti star malček je sam hodil ob svoji mami, medtem ko je ta 14-mesečnega sinčka v vozičku porivala pred sabo. Iz zaenkrat še neznanega razloga je voziček s ceste krenil po klancu proti vodi, kjer je po navedbah avstrijske policije pristal tik pred zapornico na reki. Ko je to opazila njegova mama, je dvoletnega sina in psa predala mimoidočemu ter v vodo skočila tudi sama, a jo je skupaj z vozičkom potegnilo pod zapornico, ki je bila dvignjena približno 30 centimetrov nad vodno gladino. Ob tem se je voziček zlomil, malček pa je pristal v vodi.

Dogajanje so s ceste opazili tudi drugi mimoidoči. Nek 54-letnik je nemudoma poklical policijo, medtem ko je 51-letni moški ob obrežju sledil otroku, ki ga je odneslo s tokom. Slabih 400 metrov nižje ga je skupaj s policistom, ki je prvi prispel na kraj, uspel zagrabiti in izvleči iz vode. Malčka so na kraju oživljali reševalci in ga nato s helikopterjem v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku. Na približno istem mestu so iz vode rešili tudi njegovo popolnoma izčrpano mamo in jo z rešilcem prepeljali v isto bolnišnico. Nesrečo zdaj preiskuje policija.