Slovenija globoko v dreku

V bližini Šentjurja odkrili še eno odlagališče odpadnega blata

S.R.
18. 6. 2021, 08.04
Posodobljeno: 18. 6. 2021, 08.31
Deli članek:

Celjski policisti so danes sporočili, da so na območju Šentjurja odkrili že drugo odlagališče odpadnega blata. Koliko se jih še skriva v slovenski naravi?

Novi tednik
Odpadno blato se je "znašlo" na travnati površini ulice Leona Dobrotinška.

Pandorina skrinjica se je odprla, zgodbam o nezakonitih odlagališčih blata iz čistilnih naprav pa ni videti konca. Po ekološki katastrofi v Pivoli v občini Hoče, ki je prva razburila slovensko javnost, so o "neprimerno" odloženem odpadnem blatu poročali v Vodulah v Krajevni skupnosti Dramlje v občini Šentjur. Tam je bila količina blata, ki najverjetneje izvira iz čistilnih naprav, še približno enkrat večja kot v Pivoli. Gre za 400 do 500 kubičnih metrov blata, o čemer smo že poročali, danes pa so cepljski policisti razkrili, da so včeraj naleteli na novo "najdišče."

Po njihovih pojasnilih so bili včeraj obveščeni, da je neznani voznik na območju Šentjurja, natančneje na travnati površini ulice Leona Dobrotinška nasproti industrijske cone Bohor, nezakonito odložil približno 20 kubičnih metrov odpadnega blata, ki verjetno izvira iz čistilnih naprav. Po do sedaj zbranih podatkih ga je pripeljal med 10. in 21. majem letos.

Ker gre za hujši poseg v ekosistem v naravnem okolju, policisti intenzivno zbirajo obvestila o kaznivem dejanju obremenjevanja in uničevanja okolja. Dodali so, da še vedno preiskujejo tudi zadnji primer z območja Dramelj.

Morebitne očividce oziroma vse, ki o tej zadevi kar koli vedo, prosijo, naj jim podatke sporočijo na telefonsko številko Policijske postaje Šentjur, na interventno številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.