Zločin v Espelkampu

Najprej umoril njenega brata, nato jo je ujel na ulici in ustrelil še njo

R.T.
18. 6. 2021, 07.47
Posodobljeno: 18. 6. 2021, 07.51
Deli članek:

Že dlje časa naj bi ji sledil in ji grozil.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Espelkampu, kraju s približno 26.000 prebivalci v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, se je včeraj malo po 11. uri zgodil krvav zločin. Na ulici sta po streljanju mrtvi obležali dve osebi, nemška policija, ki motiv za dejanje še vedno ugotavlja, pa je v povezavi z dvojnim umorom aretirala 52-letnega osumljenca. Po navedbah policije naj sicer ne bi šlo za teroristično dejanje.
»Trenutno kaže, da je šlo za kriminalno dejanje in ne terorizem,« je pojasnil tiskovni predstavnik policije. V streljanju sta sicer umrla moški in ženska, pri čemer je prva žrtev obležala pred enim od stanovanjskih blokov, druga pa na bližnji ulici, oddaljeni vsega nekaj več kot 100 metrov. Obe žrtvi sta bili na mestu mrtvi. Žensko so sicer na kraju še oživljali reševalci, a ji ni bilo pomoči. Kriminalistična preiskava je še vedno v teku, 52-letnik, ki je med aretacijo utrpel lažje poškodbe, pa prebiva v približno 15 kilometrov oddaljenem kraju Diepenau.

Policija je bila z informacijami o žrtvah zaenkrat skopa, pojasnili so le, da je bil ustreljeni moški star 48 let. Nemški tabloid Bild medtem poroča, da sta umrla brat in sestra Muharrem K. in Sati, strelec pa naj bi bil žrtvin nekdanji soprog Ercan K. Ta naj bi svoji soprogi že dlje časa, vse od ločitve, sledil in ji grozil. To naj bi bil tudi razlog, da ji je v stanovanju družbo delal brat. Tega naj bi Ercan ustrelil že v stanovanju, medtem ko je Sati uspelo pobegniti na ulico, a jo je morilec ujel in hladnokrvno umoril.