Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik ni ugodil zahtevi premierja Janeza Janše po izločitvi članov zunajobravnavnega senata, ki mora odločiti o ugovoru na obtožnico v zadevi Trenta, poroča Dnevnik.

Zunajobravnavni senat, ki tako ostaja nespremenjen, mora odločiti o ugovorih obrambe na obtožnico. Če ugovori obrambe ne bodo uspešni, bo sodišče spis lahko dodelilo sodniku, ki bo nato razpisal sojenje. Če bo senat ugovorom pritrdil, pa obtožnica ne bo postala pravnomočna in sojenja ne bo, še poroča Dnevnik.

Janša ne želi, da bi mu sodili v Ljubljani

Po neuradnih informacijah časnika pa Janševa obramba zdaj izpodbija še krajevno pristojnost ljubljanskega okrožnega sodišča in ne želi, da bi Janši sodili na ljubljanskem okrožnem sodišču. O tem bodo odločali vrhovni sodniki.

Tožilstvo je sicer obtožnico vložilo oktobra lani, nanaša pa se na domnevno sporne posle z zemljišči v Trenti. Janši očitajo zlorabo položaja ali pravic, med obdolženimi pa sta tudi nekdanji predsednik uprave Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar.

Po vložitvi obtožnice je obramba podala ugovore na obtožnice, nato pa sta Janša in njegov odvetnik Franci Matoz zahtevala izločitev članov zunajobravnavnega senata.