Drugačni pogledi?

Pentagon prišel navzkriž z Joejem Bidnom

J.P.
11. 6. 2021, 10.06
Posodobljeno: 11. 6. 2021, 10.09
Deli članek:

Kdo oziroma kaj je največja grožnja Združenim državam Amerike?

Profimedia
General Mark Milley

Vrhovni častnik Pentagona je po tistem, ko je ameriški predsednik Joe Biden za največjo grožnjo Združenim državam Amerike označil podnebne spremembe, s prstom pokazal na Peking in Moskvo.

Ko so generala Marka Milleyja, glava Združenega štaba Oboroženih sil ZDA med včerajšnjim zaslišanjem v senatskem odboru pobarali o predsednikovi izjavi, je komentiral, da je Biden govoril bolj ohlapno ter da zato ni imenoval dveh največjih tujih nasprotnikov. »Podnebne spremembe sicer vplivajo, a predsednik na to gleda širše kot jaz,« je na vprašanje senatorja Kevina Cramerja iz Severne Dakote odgovoril Milley.

Biden je o podnebnih spremembah govoril z ameriški četami, nastanjenimi v Združenem kraljestvu. Kot je dejal, so mu podnebne spremembe kot največjo grožnjo v Združenem štabu Oboroženih sil ZDA predstavili, ko je bil podpredsednik pod Barackom Obamo. Kar pomeni, da so na položajih bili drugi ljudje. Misleč, da gre za trenutne pristojne, je izjavo komentiral tudi nekdanji ameriški predsednik Donald Trump, ki je dejal, da bi jih morali odpustiti zaradi nesposobnosti.