Dogovorjena poroka

FOTO: Družina na begu po najstničinem izginotju

J.P.
11. 6. 2021, 08.27
Posodobljeno: 11. 6. 2021, 08.33
Deli članek:

Ni se hotela poročiti s sorodnikom.

Profimedia
Trije osumljenci

Sorodniki izginule 18-letnice so se znašli pod drobnogledom italijanskih preiskovalcev. Ti sumijo, da je družina od Saman Abbas zahtevala, da lansko leto odpotuje v Pakistan, saj so se v njenem imenu dogovorili za poroko s tamkajšnjim sorodnikom. Saman na to ni pristala.

Francoski policisti so enega od njenih sorodnikov aretirali v Franciji in ga izročili Italiji. Njenega strica in še enega sorodnika še iščejo, njena starša naj bi odpotovala v Pakistan. Peterica je namreč osumljena, da je 18-letnico umorila in se znebila njenega trupla.

Preden je pobral šila in kopita, je njen oče za italijanske medije zatrdil, da je njegova hčerka šla v Belgijo.

Iščejo truplo

Italijanski mediji poročajo, da je od oktobra živela pod zaščito socialnih služb, nato pa se konec aprila vrnila k svoji družini v Novellari v bližini Parme. Italijanska tožilka Isabella Chiesi domneva, da je bila ukanjena. Prepričana je, da je bila 18-letnica pozneje umorjena.

Policisti že od aprila na območju Novellare iščejo njeno truplo. Od pred kratkim tudi z elektromagnetnimi senzorji. Objavili so tudi posnetke varnostnih kamer, ki so nastali 29. aprila – en dan pred tistim, ko naj bi bila umorjena. Na njih je mogoče videti tri osumljence, opremljene z lopatami in drugim orodjem. Dan pozneje pa so varnostne kamere 18-letnico posnele, kako je svoj dom zapustila s starši.

Prejšnji teden je zaradi tega primera italijanska zveza islamskih skupnosti izdala fatvo, v kateri zavrnili dogovorjene zakonske zveze.