Goljufija

Četverica denar iz koprskega podjetja kanalizirala v lastne žepe

S.R.
3. 6. 2021, 11.19
Posodobljeno: 3. 6. 2021, 11.38
Deli članek:

Podjetje so oškodovali za skoraj 52.000 evrov.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Koprski kriminalisti so v okviru preiskave, ki se je zaključila konec maja, so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski družbi ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin kazensko ovadili štiri osebe, stare med 40 in 43 let. Preiskava se je sicer pričela na podlagi prijave enega od ovadenih, so sporočili koprski policisti.

Ugotovili so, da je, kot so ga opisali policisti, "neformalni vodja gospodarske družbe" s sedežem v Kopru, z bančnega računa družbe med septembrom 2018 in februarjem 2019 nakazoval denar na bančni račun popoldanskega s.p.-ja enega od zaposlenih. Ta je denar sproti dvigoval, februarja 2019 pa v povezavi z nakazili podpisal več lažnih računov. V sporne posle so bile sicer vpletene štiri osebe, poleg "neformalnega vodje" in delavca s s.p.-jem še "formalni direktor družbe" in še eden od zaposlenih. Družbo so oškodovali za skoraj 52.000 evrov, pri čemer ni znano, kako so si izplen razdelili, so še pojasnili iz PU Koper.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je predpisana kazen od enega do osmih let zapora, za kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin pa do dve leti zapora.