droge

FOTO: Goriški kriminalisti so skoraj tri leta sledili preprodajalcem. To je izkupiček preiskave

B.K.
2. 6. 2021, 14.31
Posodobljeno: 2. 6. 2021, 14.31
Deli članek:

Goriški policisti so v sodelovanju s kolegi iz Italije zaključili obsežno kriminalistično preiskavo, v kateri so razbili kriminalno združbo, ki je v Sloveniji in Italiji prodajala droge.

PU Nova Gorica
Izsledke preiskave je predstavil vodja goriških kriminalistov Marino Pangos.

Preiskavo so goriški kriminalisti vodili že od leta 2018, ko so, ob preiskovanju manjših kaznivih dejanj s področja preprodaje drog, postali pozorni na povezanost določenih oseb pri izvrševanju kaznivih dejanj s tega področja. O tem so obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, in kasneje začeli z obsežnejšo preiskavo, pri kateri so uporabljali tudi prikrite preiskovalne ukrepe.

V dveh letih so tako dobili zadostno količino dokaznega materiala, da so preiskavo lahko zaključili. Zadnje dejanje se je zgodilo prejšnji torek, ko je bila ob sodelovanju okoli sto kriminalistov, policistov in pripadnikov posebnih enot, izvedena zaključna policijska akcija. V njej so opravili sedem hišnih preiskav, tri preiskave avtomobilov ter šest osebnih preiskav.

V akciji so pridržali pet oseb, starih med 28 in 47 let, ovadili pa 18 osumljencev, starih od 26 do 62 let. Od teh jih 14 prihaja z območja Nove Gorice, trije iz Ljubljane, eden pa je državljan Črne gore, ki je prebival v Italiji. Ovadili si jih za opravljenih 71 kaznivih dejanj.

V okviru preiskovanja so policisti sicer zasegli več kot kilogram kokaina, pet kilogramov posušene konoplje in manjšo količino heroina. Zasegli so tudi gotovino, pripomočke za preprodajo, pištolo z naboji, telefone, zunanje diske in domnevno ponarejen recept.

PU Nova Gorica
Zasežena droga.

PU Nova Gorica
Zasežena pištola.

Kriminalisti sumijo, da so poleg zasežene osumljenci preprodali še bistveno več droge, predvsem na območju Goriške, posredno pa tudi v sosednjo Italijo.