Masaker v nemški vasici

Nekdanji gasilski načelnik z motorko obglavil bivšo ženo, nato do smrti porezal še sebe

R.T.
1. 6. 2021, 11.51
Posodobljeno: 28. 3. 2024, 14.16
Deli članek:

V nemški zvezni deželi Brandenburg se je včeraj dogodilo grozodejstvo, ki je pretreslo nemško javnost.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob reki Labi počiva idilična vasica Lanz, ki šteje približno 800 duš. Pred eno od tamkajšnjih hiš z zeleno fasado se pogled mimoidočega ustavi ob sveže pokošeni travi in prav tako sveže prepleskani ograji, a je bil ravno to kraj včerajšnjega srditega spora, ki se je končal z dvemi trupli, poroča nemški tabloid Bild.

Vse skupaj se je odvilo v dopoldanskih urah. Malo pred 11. uro je sosede pretreslo glasno kričanje, nato se je zaslišal zvok motorne žage. Na kraj so nemudoma poklicali policiste, a so ti prispeli prepozno. V hiši so naleteli na obglavljeno truplo ženske in hitro ugotovili, da je nekdo kot morilsko orožje uporabil motorko. Morilca so kmalu izsledili v vrtni lopi, v katero se je zabarikadiral. Znova je zabrnela motorka, zato so policisti skozi vrata vdrli na silo, a so bili še enkrat več prepozni. V mlaki krvi so našli mrtvega 64-letnika, ki si je z motorko sodil sam. Šlo naj bi za 64-letnega nekdanjega soproga žrtve, v preteklosti tudi načelnika lokalne prostovoljne gasilske brigade.

Po navedbah policije sta se morilec in žrtev včeraj v hiši sestala, da bi dokončno razčistila zadeve, povezane z ločitvijo, pri čemer bi se morala dogovoriti tudi o razdelitvi lastnine. Ob tem je kot kaže prišlo do spora.