dekle in trije mladeniči

FOTO: Podrobnosti grozljivega napada, v katerem je življenje izgubil 35-letni učitelj angleščine

R.T.
31. 5. 2021, 17.02
Posodobljeno: 31. 5. 2021, 17.34
Deli članek:

V nedeljo zvečer je podlegel hudim poškodbam.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Portal Jutranji poroča, da je Asja G. Čengića udarjala celo z verigo in ključavnico. 

Hrvaški mediji poročajo o grozljivki, ki se je v noči iz petka na soboto odvila v Varaždinu. Četverica mladih je napadla in pretepla 35-letnega učitelja Nina Čengića, ki je na varaždinski ekonomski šoli poučeval angleški jezik.  Čengića so pretepli z lesenimi koli in ga pustili ležati na tleh. Po neuradnih informacijah Hrvaške nacionalne televizije HRT naj bi po napadu razbili tudi njegov mobilni telefon, mu uničili dokumente in vzeli športne copate. Na koncu naj bi po njem celo urinirali. Domnevno je eden od osumljencev grozljiv napad posnel s svojim telefonom.

Negibnega učitelja so našli mimoidoči in poklicali reševalce. Ti so ga prepeljali v varaždinsko bolnišnico, kjer je v nedeljo zvečer podlegel poškodbam. 

Policija je vložila kazensko ovadbo zoper štiri osebe: Asjo G. (24), njenega brata Ivana G. (20), Ivorja V. (29) in Dominika Ž. (25). Prvi trije osumljenci so iz Varaždina, četrti osumljenec pa z območja Medžimurske županije. 

Čeprav je Čengić v šoli delal nekaj več kot eno leto - nadomeščal je učiteljico, ki je na porodniškem dopustu - ga ostali zaposleni opisujejo kot prijaznega posameznika. 

Motiv?

Uradni motiv za uboj še vedno ni znan. Portal Index poroča, da naj bi Čengić pristojnim organom zaradi kršitev epidemioloških ukrepov in delovnega časa večkrat prijavil klub, ki se nahaja v neposredni bližini kraja uboja. 

HRT medtem navaja, da je Čengić, ki naj bi pregloboko pogledal v kozarec, tisti večer preživel ravno v omenjenem klubu, kjer se je sprl s četverico. Nato naj bi poklical policijo, možje v modrem pa naj bi prišli in kmalu zatem tudi odšli. Po njihovem odhodu je domnevno prišlo do usodnega incidenta. 

Oče ubil mladeniča

Po neuradnih informacijah policija preiskuje, ali je to kaznivo dejanje povezano z ubojem, ki se je odvil maja lani. Oče 35-letnega učitelja Željko (64) je namreč ubil mladeniča (28). Željko Čengić je poleg svojega vikenda v Medžimurju pristopil do avtomobila, v katerem je sedel 28-letnik, in ga po prepiru šestkrat ustrelil. 28-letnik je podlegel poškodbam.