Drama v Kopru

Sopotnica bruhala pred policisti, voznik pa mahal s heroinom

S.R.
31. 5. 2021, 13.43
Posodobljeno: 31. 5. 2021, 13.43
Deli članek:

Koprskim policistom je včerajšnji večer "popestrila" sumljiva dvojica.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Zgodilo se je nekaj minut pred 21. uro v Kopru. Takrat so policisti ustavili 44-letnega voznika avtomobila znamke Audi A3. Opremljeno je bilo sicer z ljubljanskimi registrskimi tablicami, a so se te po navedbah policistov znašle na napačnem vozilu, tudi voznik pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. A prava drama se je šele začela.

V vozilu je sedela tudi 39-letna sopotnica, ki pa je kar med postopkom pričela bruhati, zaradi česar so morali na kraj nemudoma poklicati reševalce. Nato je presenetil še voznik, ki je policistom izročil pet paketkov heroina. Tudi alkotest ni ostal tiho, izmerili so mu 0,22 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Hitri test na droge je nato nakazal, da je bil moški pozitiven na kokain in opijate, pri čemer je strokovni pregled odklonil, so še sporočili iz PU Koper.

Policisti so vozilo in ukradene registrske tablice zasegli, voznika in sopotnico pa pridržali. Za sopotnico je po navedbah policistov razpisan tudi "ukrep privedbe na prestajanje zaporne kazni." Voznik si je na drugi strani prislužil zajeten obdolžilni predlog, ki vključuje vse od vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasega vozila, vožnje pod vplivom alkohola, odklonitve strokovnega pregleda, do kršitev Zakona o motornih vozilih, saj je bilo vozilo neregistrirano, zavarovanje mu je poteklo, nameščene pa so bile druge registrske tablice. Z obema se bo zdaj ukvarjalo sodišče.