Črna kronika

Zaradi izziva na TikToku hudo opečena pristala na intezivni negi

R.T.
31. 5. 2021, 13.23
Posodobljeno: 31. 5. 2021, 13.23
Deli članek:

13-letna deklica je s hudimi opeklinami pristala na intenzivni negi, potem ko je skušala doma posneti izziv, ki je preplabil družbeno omrežje TikTok.

Profimedia
Fotogafija je simbolična.

Tako imenovani ognjeni izziv je od otrok in mladostnikov terjal, da z vnetljivo tekočino na ogledalo v kopalnici narišejo simbole, potem pa jih prižgejo z vžigalnikom, da zagorijo. Pri vsem tem so se morali posneti. To se je slabo končalo za 13-letno Destini Crane iz ameriškega mesta Portland v Oregonu, ki je utrpela opekline tretje stopnje.

Mama Kimberly Crane je za televizijo ABC povedala, da so bili ostali člani družine v dnevni sobi, ko so zaslišali krik iz kopalnice. Mati je hitro stekla proti kopalnici, odprla vrata in zagledala hči sredi požara. “Destini je gorela, ko sem odprla vrata kopalnice je bilo vse v plamenih,” je dejala Kimberly. Hči je odnesla na dvorišče in ji tam slekla gorečo majico, sosedje pa so poklicali reševalce.

Incident se je zgodil 13. maja, odtlej pa je Destini na intenzivni negi v bližnji bolnišnici, s hudimi opeklinami vratu in roke. Še vedno ne more govoriti, zato nihče ne ve, kako natanko je prišlo do nesreče. Njena starejša sestra Andrea pa je medijem zaupala, da bo imela Destini zaradi brazgotinjenja težave s premikanjem, ki jih bo morala reševati s fizioterapijo.

Izzivi na družbenih omrežjih so lahko nevarni, ta pa je eden izmed najnevarnejših, so ob tem opozorili portlandski gasilci.

Družina Crane zdaj ostale starše opozarja pred nevarnostmi nepremišljenih dejanj, ki jih otroci storijo v želji, da bi bili popularni na družbenih omrežjih in med vrstniki.