Motorist ni preživel

FOTO: Motor je končal pod tovornjakom, 40-letnik in otrok na travniku

R.T.
31. 5. 2021, 14.56
Posodobljeno: 31. 5. 2021, 17.12
Deli članek:

Celjski policisti so pojasnili več informacij o včerajšnji tragediji na Vranskem, v kateri je ugasnilo življenje motorista.

Edo Einspieler / Novi Tednik
Kraj nedeljske tragedije pri Ločici pri Vranskem.

Portal Ekipa24.si medtem poroča, da je bila nesreča usodna za slovenskega smučarskega skakalca Uroša Peterko, brata bolj znanega Primoža Peterke.

Kot smo že poročali, je včeraj malo pred 21. uro v hudi prometni nesreči življenje izgubil motorist, ki je s seboj prevažal desetletnega otroka. Z Generalne policijske uprave so sprva sporočili, da je v tragediji umrl 39-letni motorist, a so celjski policisti pozneje pojasnili, da je pokojni štel 40 let.

Nesreča se je sicer zgodila izven naselja Ločica pri Vranskem, povzročil pa jo je 26-letni voznik tovornega vozila, ki je iz smeri naselja vozil proti Trojanam. Na mestu, kjer je počilo, je začel z vozilom polkrožno obračati, a je tragedija hotela, da se je iz iste smeri ravno v tistem trenutku pripeljal motorist. Ta je izmenično prehiteval kolono vozil, a mu je pot presekal tovornjak, ki se mu ni uspel izogniti. Motorno kolo je končalo pod tovornjakom, oba potnika pa sta pristala travniku ob cesti. Za motorista, ki je umrl med prevozom v bolnišnico, so bile poškodbe prehude. Otrok jo je na srečo odnesel z lažjimi poškodbami.

Edo Einspieler / Novi Tednik
Kraj nedeljske tragedije pri Ločici pri Vranskem.

Na Celjskem so samo v zadnjem tednu obravnavali smrtno prometno nesrečo, prometno nesrečo s hudimi poškodbami in tri nesreče z lažjimi poškodbami. Kar 28 prometnih nesreč se je na srečo končalo zgolj z materialno škodo. To je bila sicer že osma smrtna prometna nesreča na Celjskem letos. Enako število smrtnih žrtev prometnih nesreč so lani denimo zabeležili v celoletnem obdobju.