Minuli vikend je v ameriški zvezni državi Massachusetts prišlo do tragedije. 12-letni Tiago Depina in 13-letni Rafael Andrande sta se v plitvini jezera Waldo v občinskem parku D.W. Field Park, ki ga upravlja oddelek za parke mesta Brockton, zabavala in preskakovala kamne. Pri tem je enemu spodrsnilo, padel je v globlji predel jezera. Drugi deček se je pognal za njim, da bi ga rešil. Ker nista znala plavati, sta oba utonila. 

Rafael Andrande in Tiago Depina
Gofundme
Rafael Andrande in Tiago Depina

Družinski člani in očividci so ju poskušali rešiti. Bilo je zaman. Posredovali so reševalci, ki so Rafaela našli po eni uri iskanja, Tiaga pa še 40 minut kasneje. Prepeljali so ju bolnišnico v Brockotnu, kjer so ju razglasili za mrtva. 

Okrožno državno tožilstvo okrožja Plymouth tragedijo preiskuje, vendar pa je v poročilu navedeno, da znakov kaznivega dejanja ni.

"Moj naziv je župan, moja služba pa je biti oče," je novinarjem povedal župan Brocktona Robert F. Sullivan. "Sem oče treh otrok in sploh si ne morem predstavljati, kaj preživlja ta družina," je dejal.  "To je preprosto tragično," je zaključil.