Detomor

Malo Emmo do prihoda reševalcev "pestovala mama," bili so prepozni

R.T.
20. 4. 2021, 15.32
Posodobljeno: 20. 4. 2021, 15.32
Deli članek:

Grozodejstvo. Pošastni oče je umoril svojo petletno hčerko, nato mu je spodletelo, ko je želel v onostranstvo poslati še sebe.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Doberlug-Kirchhain, kraj v nemški zvezni deželi Brandenburg s približno 9000 prebivalci, je pretresla huda tragedija. Za posledicami nasilnega dejanja je umrla komaj 5-letna Emma, umoril pa jo je človek, ki bi moral prvi poskrbeti za njeno varnost. Njen 49-letni Michael Q. si je po dejanju poskušal soditi sam, a mu poslednja sodba ni uspela, tako ga bodo v svoje roke vzeli sodni mlini.

Policija je Michaela, ki sicer že leta živi ločeno od svoje nekdanje soproge, aretirala v ponedeljek, a se je zločin odvil že dan pred tem, poroča nemški portal bz-berlin.de. Emma je nedeljo preživljala pri očetu. V popoldanskih urah bi jo morala znova prevzeti mama, a je ta malo pred dogovorjenim časom prejela telefonsko sporočilo, v katerem ji je Michael zapisal, da bo storil samomor. Zbegana in razburjena se je s prijateljico nemudoma odpravila do hiše, kjer je najprej v kopalnici našla nekdanjega soproga. S prerezanimi zapestji je negibno ležal v kadi, z rok pa je curljala kri. A še večja groza jo je pričakala v otroški sobi, kjer je ležalo negibno telo njene hčerke. "Mama je Emmo pestovala dolge minute," je povedala ena od sosed, a so bili reševalci brez moči. Uspelo pa jim je rešiti življenje Michaela, ki so ga v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico. Njegovo življenje ni ogroženo.

Kriminalisti natančnega vzorka smrti otroka niso razkrili. Kot je pojasnil državni tožilec Gernot Bantleon, je preiskava še vedno v teku.