odvzeli so mu prostost

Drama v Celju: bežal pred policisti, vozil v nasprotno smer, zapeljal proti policistki ...

A.S.
20. 4. 2021, 14.28
Posodobljeno: 20. 4. 2021, 14.28
Deli članek:

Policisti so mu odvzeli prostost.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Danes je jutranje dogajanje v Celju zaznamovala nevarna vožnja voznika, ki je sedel za volanom osebnega vozila znamke BMW. Z divjo vožnjo v času prometne konice (okoli 7. ure) je ogrožal mnoge udeležence cestnega prometa. Policisti so voznika poskušali ustaviti na Kidričevi ulici v Celju, ta se je na njihove znake požvižgal in z neprilagojeno hitrostjo odpeljal v smeri proti Hudinji. Med begom je na več križiščih prevozil rdečo luč, na Mariborski ulici je vozil celo v nasprotno smer.

V nekem trenutku je zapeljal proti policistki, ki je uspela odskočiti. Na srečo, jo je policistka odnesla brez poškodb, nespametni voznik pa je pri tem poškodoval policijsko vozilo. Policisti so ga okoli 7.15 prijeli na Ulici bratov Dobrotinškov, ko jo je skušal ucvreti kar peš.

37-letni Celjan, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi
prometnih prekrškov in kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, je vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni ukradeni registrski tablici.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli, zaradi
nevarne vožnje pa ga bodo kazensko ovadili. "Kazensko ga bomo ovadili tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ter zaradi posesti ukradenih registrskih tablic," so ob tem sporočili s Policijske uprave Celje.