kdo ga bo zamenjal?

To je Fafangel objavil na twitter, še preden je javnost izvedela za njegov izstop iz strokovne skupine

R.T.
20. 4. 2021, 11.57
Posodobljeno: 20. 4. 2021, 13.39
Deli članek:

Včeraj je ministra za zdravje Janeza Poklukarja obvestil o izstopu iz svetovalne skupine in na družbenem omrežju sporočil ...

Šimen Zupančič
Mario Fafangel

Spomnimo:Fafangla v javnosti največkrat vidimo z rdečo zaščitno masko, na kateri je logotip omenjene serije.

Prvi slovenski epidemiolog Mario Fafangel je nepreklicno izstopil iz strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije covida-19 in o tem včeraj obvestil ministra za zdravje Janeza Poklukarja. Javnost je za njegov izstop iz strokovne skupine izvedela danes, Fafangel pa se je že včeraj oglasil na družbenem omrežju Twitter.

Objavil je poved iz napovednika za drugo sezono serije "Star Trek: Picard" ter delil videoposnetek napovednika. Sporočil je, da to, kar ne storimo, obžalujemo bolj, kot tisto, kar storimo. 

STA
Mario Fafangel z rdečo zaščitno masko, nakteri je logotip serije Star Trek.

Poklukar: Odstop kolega dr. Fafangla obžalujem

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija je Poklukar izrazil obžalovanje, da je Fafangel odstopil od sodelovanja v strokovni skupini za zajezitev in obvladovanje epidemije covida-19 pri ministrstvu za zdravje. Minister je k sodelovanju povabil epidemiologinjo Ireno Grmek Košnik, ki bo z delom začela takoj. "Odstop kolega dr. Fafangla obžalujem in se mu iskreno zahvaljujem za njegovo dosedanje sodelovanje. Pri nadaljnjem delu mu želim vse dobro in se veselim skupnih projektov ministrstva za zdravje in NIJZ v bodoče," je v odzivu na odločitev Fafangla navedel minister.