trojico vrglo iz vozila

Na Krku avtomobil zgrmel v globino, ugasnili življenji 18-letnika in 19-letnika

A.S.
7. 4. 2021, 08.41
Posodobljeno: 7. 4. 2021, 18.16
Deli članek:

Hrvaški mediji poročajo o tragediji, do katere je včeraj prišlo na otoku Krk.

JVP Krk
Povsem uničen avto, v katerem sta umrla mladeniča.

Policijska uprava primorsko-goranska je sinoči poročala o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na otoku Krk nekaj po 19. uri. Pred Staro Baško je osebno vozilo zgrmelo v globino. Dve osebi sta umrli, ena pa je poškodovana, so še sporočili policisti. 

Po informacijah hrvaških medijev sta v nesreči umrla dva mladeniča - 18-letnik iz Bribira in 19-letnik iz Kastava - preživela je le potnica, ki je kljub hudim poškodbam uspela poklicati pomoč. Njeno življenje ni ogroženo. 

Kaj se je zgodilo?

Profimedia
Voznik je vozil iz smeri Stare Baške, ko je prišlo do hude nesreče.

Portal Index poroča, da je voznik, ki je sedel za volanom osebnega vozila znamke Volkswagen Polo, vozil iz smeri Stare Baške. Že na začetku vasi - poleg krajevne table - je izgubil nadzor nad volanom. Najprej je trčil v kamnito steno, nato pa je vozilo odbilo na drugo stran cestišča, zgrmelo je v 300 metrov globok prepad in se ustavilo na pobočju - 80 metrov stran od ceste. 

Avtomobil se je pred tem večkrat prevrnil, vse tri potnike pa je vrglo iz vozila. Mladeniča sta umrla na kraju, medtem ko je bilo dekle ob prihodu interventnih ekip še pri zavesti. Prepeljali so jo v reški klinični center.