grozljiva nesreča

VIDEO: Zapeljala sta čez most in nad prepadom "bingljala" več ur

R.T.
17. 3. 2021, 09.42
Posodobljeno: 17. 3. 2021, 09.43
Deli članek:

Kljub velikanski nevarnosti se je nesreča na koncu končala brez žrtev.

Youtube
Sreča v nesreči.

Oblasti ameriške zvezne države Idaho so sporočile, da so reševalne službe z veliko mero iznajdljivosti in požrtvovalnosti iz skoraj gotove smrti rešile par, ki je s poltovornjakom zapeljal čez most.

Avtomobil, ki je čez most zapeljal v ponedeljek popoldan, je našel policist in kmalu ugotovil, da sta v njem še dve odrasli osebi, moški in ženska. Avtomobil je bingljal nad prepadom, ki se je pod njim vil več kot 30 metrov v globino. vse kar je poltovornjak in njegova potnika držalo v zraku je bila varnostna veriga, pripeta na prikolico. ta je namreč ostala na cestišču, saj se zagozdila ob ograjo in tako onemogočila smrtonosen padec vozila.

Na kraj nesreče so prihitele reševalne službe, ki so se mogle lotiti posebne oblike reševanja. Najprej so z dodatnimi verigami pripeli avtomobil na most, za reševanje ljudi pa so uporabili plezalno tehniko. Reševalci, ki so do avta lahko k sreči segli iz police ob prepadu, so voznika in sovoznico zavarovali tako, da so ju oblekli v plezalna pasova in ju pripeli na varovalno vrv. Nato so ju počasi dvignili iz vozila. Rešili so tudi dva psa.

Udeleženci v nesreči so jo odnesli brez poškodb, avtomobil pa je nad prepadom bingljal še dolgo časa. Na most ga namreč niso uspeli potegniti vse do pozne noči.