priporočil cepivo

Trump v predsedniško tekmo povabil Meghan Markle

R.T.
17. 3. 2021, 08.40
Posodobljeno: 17. 3. 2021, 08.40
Deli članek:

Lažje bi se odločil za kandidaturo, če bi se zanjo odločila tudi Meghan.

Reuters
Donald Trump

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump zadnje čase daje mešane odzive na njegovo domnevno naslednjo predsedniško tekmo. Takoj po porazu na lanskoletnih volitvah, ki ga sam ne priznava, je namreč napovedal, da se bo čez štiri leta spet potegoval za funkcijo predsednika Združenih držav Amerike, a je kasneje retoriko malce omili.

Zdaj pa se je 74-letnik pošalil, da ga lahko v tretjo predsedniško tekmo morda prepriča snaha britanske kraljeve družine Meghan Markle, ki se je pred časom s soprogom princem Harryjem preselila nazaj v ZDA.  "Upam, da se to zgodi, saj mislim, da bi tako imel močnejšo željo po kandidaturi," je dejal Trump.

Ob tem je povedal, da ni "oboževalec" Meghan in Harryja, v bran pa je stopil tudi britanski monarhiji, ki jo je mlad par na nedavnem pogovoru z oprah Winfrey obral do kosti. "Nisem njen oboževalec. Mislim, da to kar ona govori o kraljevi družini in kraljici, in jaz poznam kraljico, kot veste sem se srečal s kraljico in mislim, da je kraljica neverjetna oseba in nisem oboževalec Meghan," je rekel Trump.

Profimedia
Meghan v intervjuju z Oprah.

Sicer pa je nekdanji predsednik v torkovem pogovoru za televizijo Fox News svoje privržence pozval naj se cepijo proti covidu-19. "Vsem bi priporočal cepivo. Priporočal bi ga tudi tistim, ki se nočejo cepiti, bojda je dosti takšnih ljudi volilo zame. Vem, da imamo svoboščine in s tem se tudi strinjam. Gre za dobro cepivo in varno cepivo," je dejal.